Jadłospis od 28.04 do 2.05.2025 r.
Poniedziałek, 28.04.2025 r.
Zupa grochowa z kiełbasą na wywarze mięsno-warzywnym (2,3)
Pierogi z truskawkami z masłem i cukrem
Herbata
Deser mleczny-Bakuś
ALERGENY
1) mleko i produkty pochodne,
2) zboża zawierające gluten,
3) seler,
4) jaja
Wtorek, 29.04.2025 r.
Rosół z lanym ciastem na wywarze mięsno-warzywnym (2,3,4)
Gulasz z indyka (1,2,3)
Ziemniaki puree (1)
Ogórki kiszone plasterki
Herbata owocowa
ALERGENY
1) mleko i produkty pochodne,
2) zboża zawierające gluten,
3) seler,
4) jaja,
5) ryby
Środa, 30.04.2025 r.
Zupa jarzynowa z ziemniakami na wywarze mięsno- warzywnym
Makaron carbonara z boczkiem
Woda cytryną
Owoc
ALERGENY
1) mleko i produkty pochodne,
2) zboża zawierające gluten,
3) seler,
4) jaja,
5) ryby
Czwartek, 1.05.2025 r.
---
ALERGENY
1) mleko i produkty pochodne,
2) zboża zawierające gluten,
3) seler,
4) jaja,
5) ryby
Piątek, 2.05.2025 r.
---
ALERGENY
1) mleko i produkty pochodne,
2) zboża zawierające gluten,
3) seler,
4) jaja,
5) ryby
Alergeny - oznaczenie na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentowi informacji na temat żywności.
Jadłospis przygotowany zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 24.06.2015 r. i po zmianie z dnia 26.07.2016 r.
Stołówka szkolna zastrzega sobie z przyczyn niezależnych zmiany w jadłospisie.