Szkoła Podstawowa w Przegędzy
Data wytworzenia: | 2025-01-31 08:35:36 |
---|---|
Redaktor: | Kostka Katarzyna |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Zupa meksykańska z kolorową papryką, czerwoną fasolą, kukurydzą i mięsem wieprzowym na wywarze mięsno- warzywnym (1,2,3,5)
Kartacze okraszone masłem (1,2,3,4)
Surówka z marchewką, selerem i jabłkiem (1,3)
Woda z cytryną
ALERGENY
1) mleko i produkty pochodne,
2) zboża zawierające gluten,
3) seler,
4) jaja
Zupa rybna z makaronem świderki na wywarze warzywnym (1,2,3)
Kotlet schabowy (1,2,3,4)
Ziemniaki puree (1)
Fasolka szparagowa z bułką tartą i masłem (1,3)
Woda z cytryną
ALERGENY
1) mleko i produkty pochodne,
2) zboża zawierające gluten,
3) seler,
4) jaja
Zupa jarzynowa na wywarze mięsno-warzywnym(1,2,3)
Makaron carbonara z boczkiem (1,2,3)
Owoc
Herbata z sokiem malinowym
ALERGENY
1) mleko i produkty pochodne,
2) zboża zawierające gluten,
3) seler,
4) jaja
Rosół z lanym ciastem na wywarze mięsno-warzywnym (1,2,3)
Gulasz z indyka z kaszą bulgur (1,2,3)
Sałatka z ogórka kiszonego (3)
Herbata owocowa
ALERGENY
1) mleko i produkty pochodne,
2) zboża zawierające gluten,
3) seler,
4) jaja
Zupa ogórkowa na wywarze mięsno-warzywnym (1,2,3)
Jajko w sosie musztarodowym (1,2,3,5,6)
Ziemniaki
Marchewka z groszkiem (2,3)
Herbata
ALERGENY
1) mleko i produkty pochodne,
2) zboża zawierające gluten,
3) seler,
4) jaja
Alergeny - oznaczenie na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentowi informacji na temat żywności.
Jadłospis przygotowany zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 24.06.2015 r. i po zmianie z dnia 26.07.2016 r.
Stołówka szkolna zastrzega sobie z przyczyn niezależnych zmiany w jadłospisie.