Szkoła Podstawowa w Przegędzy
Data wytworzenia: | 2025-01-20 08:22:28 |
---|---|
Redaktor: | Kostka Katarzyna |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Zupa rybna z ziemniakami na wywarze warzywnym (1,2,3,5)
Makaron z twarogiem, masłem i cukrem (1,2,3,4)
Owoc jabłko
Herbata z sokiem malinowym
ALERGENY
1) mleko i produkty pochodne,
2) zboża zawierające gluten,
3) seler,
4) jaja
Zupa z ryżem na wywarze mięsno-warzywnym(1,2,3,4)
Pieczeń wieprzowa w sosie (1,2,3)
Kluski śląskie (1,2,3,4)
Sałatka z czerwonej kapusty
Woda z cytryną
ALERGENY
1) mleko i produkty pochodne,
2) zboża zawierające gluten,
3) seler,
4) jaja
Zupa koperkowa z jajkiem na wywarze mięsno-warzywnym(1,2,3,4)
Kotleciki drobiowe z papryką i pieczarkami (1,2,3,4)
Ziemniaki puree
Sałatka szwedzka
Herbata owocowa
ALERGENY
1) mleko i produkty pochodne,
2) zboża zawierające gluten,
3) seler,
4) jaja
Rosół z makaronem gwiazdki na wywarze mięsno-warzywnym (1,2,3)
Bigos z chlebem (1,2,3)
Mus owocowy
Herbata z cytryną
ALERGENY
1) mleko i produkty pochodne,
2) zboża zawierające gluten,
3) seler,
4) jaja
Krem z zielonego groszku z grzankami na wywarze mięsno-warzywnym (1,2,3)
Ryż na mleku z jabłkiem prażonym (1,2)
Herbata
ALERGENY
1) mleko i produkty pochodne,
2) zboża zawierające gluten,
3) seler,
4) jaja
Alergeny - oznaczenie na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentowi informacji na temat żywności.
Jadłospis przygotowany zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 24.06.2015 r. i po zmianie z dnia 26.07.2016 r.
Stołówka szkolna zastrzega sobie z przyczyn niezależnych zmiany w jadłospisie.